Parkeren nabij Hoenderdaal

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Jan_Schuurbiers_Bierhoff_Mart.jpg

Inleiding
De NVHR-dagen met de radiobeurs worden door de evenementencommissie georganiseerd in een zaal van Health Center Hoenderdaal, adres Hoendersteeg 7 in Driebergen. De organisatie van de NVHR-dagen is aangesproken door de gemeente Utrechtse Heuvelrug, waar Driebergen onder valt, over het parkeergedrag in de Hoendersteeg. De NVHR werd aansprakelijk gesteld voor het foutieve parkeren in de buurt van Hoenderdaal. De NVHR zou zelfs zelf moeten zorgdragen voor parkeerwachters.

Overzicht
We hebben een overzichtskaart gemaakt van de situatie rond Hoenderdaal in Driebergen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Parkeren_1_640.jpg

Figuur 1: Overzichtskaart

En ook een afbeelding van een luchtfoto, op een kleinere schaal.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Parkeren_2_1280-1024x766.jpg

Figuur 2. Luchtfoto, op een kleinere schaal.

Probleem parkeren en laden/lossen in de Hoendersteeg
We hebben een paar foto’s gemaakt van verkeerd geparkeerd staande auto’s in de Hoendersteeg. De Hoendersteeg is praktisch gesproken de enige toegangsweg naar Health Center Hoenderdaal, waar de NVHR-dagen worden gehouden, en het nabij gelegen restaurant horecabedrijf De Woerd. De Hoendersteeg dient daarom te allen tijde vrij te zijn ten behoeve van toegang van politie-, ambulance- en brandweervoertuigen en andere voertuigen voor publiek nut. Daarom zijn de bestuurders van de op de foto’s half op de Hoendersteeg en de stoep staande auto’s in overtreding, ondanks dat zij mogelijk alleen aan het laden en lossen zijn. De bestelwagen die geheel op de Hoendersteeg staat (figuur 4), is echt in de fout.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Parkeren_Hoenderdaal_3.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Parkeren_Hoenderdaal_4.jpg
Figuren 3 en 4. Hoe het NIET moet.

Zoals reeds gemeld is de organisatie van de NVHR-dagen aangesproken door de gemeente Utrechtse Heuvelrug over het parkeergedrag in de Hoendersteeg. Nu zijn de bezoekers van Health Center Hoenderdaal niet enkel NVHR-leden, maar toch vinden wij enige raadgevingen op zijn plaats, temeer we graag van de faciliteiten in Hoenderdaal gebruik willen blijven maken.

Parkeerplaatsen in de buurt van Hoenderdaal, Driebergen

Zie ook de overzichtskaart. We hebben in figuur 2 de terreinen gemerkt met P0, P1en P2. Ook is NS-station Driebergen-Zeist aangeven; daarvandaan is het ca. 20 minuten lopen naar Hoenderdaal. De afstand van de A12 afslag 20 naar Hoenderdaal 1,1 km, van station Driebergen-Zeist 1,8 km.

0. Parkeergelegenheid P0
Kortbij Hoenderdaal zelf. Voor TomTom-gebruikers: de postcode en het huisnummer van Hoenderdaal zijn 3972NA nr. 7. De voornaamste toegangsweg is de Hoendersteeg met links en rechts parkeervakken. Zoals gezegd mag elders aan de Hoendersteeg niet geparkeerd worden. Aan de noordoostzijde van complex Hoenderdaal zijn relatief grote parkeerterreinen gelegen. Aan het einde van de Hoendersteeg links op De Woerd zijn ook nog een aantal parkeervakken gesitueerd. Parkeermogelijkheid P0 staat vaak vol, ook vanwege andere bezoekers van Hoenderdaal.

1. Parkeerterrein P1
P1 parkeren nabij sportpark De Woerd. Voor TomTom-gebruikers: de postcode en het huisnummer van P1 zijn 3972KD nr. 2. Dit op 300 meter afstand van Hoenderdaal gelegen parkeerterrein P1 is op twee manieren te bereiken:

1.1. Vanaf rijksweg N225 (die loopt door Driebergen) de straat Nijendal inslaan, de eerste weg rechtsaf, die heet ook Nijendal. Vervolgens voor de poort van het politieparkeerterrein linksaf, en dan voor de poort van het dan opdoemende energiestation rechtsaf. Dan 50 meter noordoostwaarts en daar is het parkeerterrein van sportpark De Woerd aan de linkerzijde. Hieronder een paar foto’s van de toegangsroute.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Parkeren_Hoenderdaal_5_640.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Parkeren_Hoenderdaal_6_640.jpg
Figuren 5 en 6. Zo ziet de toegangsweg vanaf de N225 naar P1 er uit.

Sportpark De Woerd is ook bewegwijzerd, maar soms wijzen die bordjes door baldadigheid een andere kant op.

1.2. Vanaf de ingang van Hoenderdaal naar P1.
U rijdt de Hoendersteeg verder in noordoostelijke richting en vindt na ca. 50 meter aan de rechterzijde een smal pad, met eenrichtingsverkeer vanaf de Hoendersteeg. Aan de rechterzijde van het pad is ook een sportterrein. Na ca. 100 meter rijdt u dan het parkeerterrein van sportpark De Woerd op aan de andere zijde. Terug richting Hoenderdaal moet via de onder 1.1 beschreven route. Het pad is hobbelig en de ontwerper vond het ook noodzakelijk een aantal drempels op te nemen, die met een soort trottoirbanden zijn uitgevoerd. Zie figuur 7.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Parkeren_Hoenderdaal_7_640.jpg
Figuur 7.

Het parkeerterrein van sportpark De Woerd zelf is verhard met grind, en heeft kuilen. Er moet daar langzaam gereden worden, maar er is wel veel plaats.

2. Parkeerplaats P2
Parkeren aan de voorzijde van bedrijven gelegen aan de tweede afslag rechts van de weg Nijendal. Voor TomTom-gebruikers de postcode en het huisnummer van P2 zijn 3972KC nr. 36. Van dit parkeerterrein is ook een overzichtsfoto gemaakt.
Op parkeergelegenheid P2 zijn er wat minder plaatsen dan op P1, voordeel is de op de kaart aangegeven looproute van ca. 50 meter naar de ingang van Hoenderdaal.

Andere parkeermogelijkheden
Meer parkeermogelijkheden zijn te vinden in de woonwijken zuidoost van Hoenderdaal.
Let u er op alstublieft bij parkeren de in- en uitritten van bewoners en bedrijven niet te blokkeren. De vereniging NVHR is blij dat zij en haar leden te gast mogen zijn in Driebergen.

Aanbevelingen
1. Voor de NVHR-dag bezoekers:
Probeer gebruik te maken van de parkeerplaatsen P1, P2. Dit resulteert in ruimte voor parkeren van de tafelhouders nabij Hoenderdaal.

2. Voor de NVHR-tafelhouders:
Gebruik de parkeerplaatsen in de Hoendersteeg nabij de toegangsdeuren van de zaal in Hoenderdaal alleen als laad- en losplaats, en parkeer gedurende de rest van de dag op een andere parkeergelegenheid. Er zijn ook andere tafelhouders die ook willen laden en lossen. Volg de aanwijzingen van de NVHR-organisatie op.

3. Voor de NVHR-dag organisatie:
Probeer de parkeerplaatsen nabij de toegangsdeuren van de zaal voor aanvang van de NVHR-dag vrij te houden voor lossen van auto’s van de tafelhouders, en verwijs hen daarna naar andere parkeerplaatsen.

4. Voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug:
Wijzig de bestemming van de parkeerplaatsen in de Hoendersteeg nabij de toegangsdeuren van de zaal in laad- en losplaatsen.
Handhaaf het parkeerverbod in de Hoendersteeg voor onjuist geparkeerde automobielen en rijwielen.

Conclusie
Als u vroeg bent gemakkelijk, later op de dag met enige moeite lukt het vast een toegestane parkeerplaats te vinden nabij Hoenderdaal, om vervolgens van een fijne NVHR-dag te genieten.

Kaartgegevens gekopieerd van GoogleMaps, Detelefoongids

Scroll naar boven