In Memoriam John Hupse

De voorzitter John Hupse is maandag 28 september 2020 op 75-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Schoonhoven overleden.

John was niet uitbundig, zat de vergaderingen bedachtzaam voor, hij was slim en ingetogen, en had een subtiele fijne humor, waar je over moest nadenken, een andere soort, die zelfs door sommige mensen niet werd begrepen.

Hij kon ook alles repareren, radio’s, afgebroken aansluitingen van radiobuizen, verzeepte kristal pickup elementen, en deed dat met simpele middelen. John kon heel goed iets moeilijks eenvoudig uitleggen, zoals hij wel op het Radio Forum deed.

John had een vooruitstrevende visie en probeerde binnen de NVHR vernieuwingen te realiseren, ook om de vereniging voor een breder publiek toegankelijk te maken en aandacht te besteden aan andere delen van de audiotechniek.

Naast voorzitter van de NVHR, was hij daarvoor actief als webmaster van de NVHR en beheerde hij de schematheek, die ongekend veel informatie bevat. Hij had ook een website van zijn radioverzameling.

Daarbij was hij vaak actief in het Radiocafé, op het Nederlands Forum over Oude Radio’s en was lid van onze zusterverenigingen de Weergever en het Nederlands Grammofoon Genootschap.

Tot op het laatste moment was hij met zijn hobby bezig. Hij laat op radiogebied veel na.

We zullen John missen en we wensen u allen veel kracht dit grote verlies te dragen.

correspondentieadres:
Mw. M.L.Hupse-Kerst
Zorgcentrum de Bovenberghe
Asserlaan 136
2871 LS Schoonhoven

Namens het bestuur van de NVHR,

Mart Bierhoff, secretaris

Scroll naar boven