WIE HEEFT ER NOG IDZERDA-OBJECTEN?

OPROEP, door: Tim de Wolf

Volgend jaar is het 100 jaar geleden dat de eerste aangekondigde radio-uitzending plaatsvond. Dit geschiedde vanuit Den Haag door Hanso Schotanus à Steringa Idzerda. Om dit belangrijke feit uit de radiogeschiedenis passend te herdenken organiseert de NVHR op 14 en 15 september 2019 de manifestatie ‘Idzerda: 100 jaar omroep’.

Voor de tentoonstelling die in dit kader wordt georganiseerd zoeken wij nog objecten van –of gerelateerd aan– Idzerda. Tevens willen we een boek/catalogus gaan samenstellen van alle Idzerda-objecten. Alles kan interessant en van belang zijn. Mocht u Idzerda-zaken in uw bezit hebben dan horen wij dit graag. Twijfelt u, neem dan a.u.b. toch contact op. Wij willen in ieder geval weten wat er nog is. Of we het gebruiken in de tentoonstelling en/of beschrijven in de inventarisering beslissen we later, uiteraard in overleg met u als eigenaar.

Als u wat heeft, neem a.u.b. contact op met Rob de Bie, rdbie@beeldengeluid.nl of op 06-53335797.

Ed Plevier is voor de bouw van zijn replica Idzerda-zender nog op zoek naar enige onderdelen. De zender zal op de Idzerda-manifestatie worden gebruikt voor uitzending. Misschien kunt u hem helpen aan:

TCC blokcondensator, kleur groen, schroefaansluitingen, waarde 2 µF
Koppeltransformator Varley 1:3 Heavy Current Duplex
Schuifweerstand 2,2 Ω, 8,5 ampère


De drie eerstgenoemde onderdelen.

Schuifweerstand, platte uitvoering, 10 Ω, 6,5 ampère.

De platte schuifweerstand van 10 Ω.

Mocht u Ed kunnen helpen, mail dan naar edplevier@hotmail.com of bel hem op: 035-5311110.